Direct naar de inhoud.

VERFADVIES HOUTEN SCHUREN EN GARAGES

Als uw blokhut of tuinhuisje niet is gemaakt van geïmpregneerd hout, adviseren we u het hout preventief te behandelen met Delta impregneer lasur. De werkzame stoffen bieden een optimale bescherming tegen aantasting door houtrot en schimmels.

Delta impregneer lasur is een wettelijk toegestaan verduurzamingsmiddel op waterbasis. De bescherming werkt langdurig en is niet nadelig voor de hechting van verf. Voor een optimaal resultaat brengt u de impregneer zowel aan de binnen- als buitenzijde aan, bij voorkeur vóór de montage. Is de grondlaag eenmaal droog, dan is ze overschilderbaar.

DEKKEND OF TRANSPARANT?

Met Delta of CWS beitsen kiest u voor een transparante afwerking. Zo blijft de nerf van het hout door de verflaag heen zichtbaar en komt het natuurlijke karakter van het hout het best tot zijn recht. U kunt kiezen uit verschillende transparante tinten. Let wel: gebruik voor de buitenzijde nooit een kleurloos (blank) product! De kleur is namelijk nodig voor een goede UV-bescherming.

Met Lucite bereikt u een dekkende afwerking met een zeer goede waterdamp doorlatende laag. Alleen bij ruwer hout blijft het reliëf zichtbaar. Dekkende verven hebben een grotere laagdikte, geven een langere bescherming en vergen daarom minder onderhoud dan een transparante verf.

Let bij het schilderen vooral op de kopse kanten van het hout en het hout dat vlak boven de grond komt. Kopse kanten kunt u beter een paar keer extra schilderen, omdat ze gemakkelijk vocht opnemen. Onder invloed van zon en wind wil het vocht naar buiten en gaat de verf bladderen. Dankzij de hoge waterdamp doorlaatbaarheid van Lucite is het risico van bladderen minimaal. Het is verstandig om het hout aan beide zijden te schilderen.