Direct naar de inhoud.

Houten recreatiewoningen

Aristoteles zei het al: ‘De natuur doet niets zonder doel’. Schipper Houtbouw laat de natuur bouwen. Nadat bomen ons eerst leven op aarde mogelijk hebben gemaakt, door de afgifte van zuurstof, mogen we het hout gebruiken om mee te bouwen.

Uiteraard komt al het hout dat Schipper Houtbouw gebruikt uit verantwoord beheerde bossen, dus duurzaam. Dat betekent dat voor iedere boom die gekapt wordt, er 3 voor in de plaats terugkomen. Het is een feit dat men in Scandinavië, waar het meeste hout van Schipper Houtbouw vandaan komt, ruim honderd jaar geleden al is begonnen met het aanplanten van nieuwe bomen, zodat er momenteel meer bossen in Europa zijn dan honderd jaar geleden.

VOORDELEN VAN HOUT

Houtbouw is ecologisch verantwoord. De productie (lees: groei) van hout draagt positief bij tot het verminderen van CO-2-uitstoot. Bovendien is de transport- en verwerkingsbijdrage beperkt . Gekapt hout wordt vervangen door nieuwe bomen, zodat we kunnen spreken van een steeds opnieuw beschikbare grondstof. Vergelijk dit eens met andere constructiematerialen zoals ijzer (een geval apart), kalkzandsteen, snelbouwsteen (gebakken klei), beton en  aanverwante producten (o.a. Ytong). Voor het bouwen met deze producten is cement nodig en die grondstof is eindig. Bovendien komt bij de productie van iedere ton cement een ton CO-2 vrij.

Massief hout isoleert 7 keer beter dan steen. Door de hoge isolatiewaarde bespaart u al direct op uw energiekosten. In voor- en najaar is het energieverbruik in een houten woning 46 % lager. In de zomer vraagt een houten woning 26 % minder energie en in de winter is het verbruik gelijk. De temperatuur is in houten woningen minder aan schommelingen onderhevig. Globaal kunnen we stellen dat het jaarlijkse energieverbruik bij houten woningen 30 % lager ligt. Hoge isolatiewaarde geldt ook voor geluid. Hout absorbeert geluid waar steen geluid weerkaatst. Samenvattend kunnen we stellen dat houtbouw een prettig woonklimaat oplevert met een goede akoestiek.

EN DE BRANDVERZEKERING?

Voor verzekeringsmaatschapijen zijn houten en stenen woningen gelijk. Weet u dat? Bij de fabricage van een stalen constructie komt 5 maal meer SO-2 (zwaveldioxide, een van de veroorzakers van zure regen) in de atmosfeer dan bij een vergelijkbare constructie in hout. De productie van een betonnen balk vergt 5 maal meer energie dan van een vergelijkbare houten balk. Bij het bouwen volgens het houtskelet systeem wordt, vergeleken met traditionele bouw, 15 maal minder water gebruikt. Een houtskelet wand van 14 cm dikte is even isolerend als een stenen muur van een meter dik. Het produceren van een ton bouwhout vergt gemiddeld 75 maal minder energie dan de productie van een zelfde hoeveelheid aluminium. Een constructie van hout is relatief licht en zeer sterk. Deze eigenschappen maken een houten gebouw geschikt voor langdurig gebruik en tot een veilig onderkomen. Een degelijk houten
gebouw is zelfs aardbevingbestendig! Afhankelijk van de afwerking, de locatie en het onderhoud heeft houtbouw een levensduur van 50 tot 300 jaar. In Noord-Amerika en Noord-Europa is meer dan 90% van de woningen gebouwd van hout. Veel huizen zijn meer dan 100 jaar oud.

ALLES IS MOGELIJK.

 • Eigen ontwerp – afmeting en hoogte naar wens – aanvraag
 • bouwvergunning – grondwerk (uitgraven en zand aanbrengen).
 • Diverse soorten wandafwerking o.a. in vuren, lariks, eiken of red
 • cedar – ramen en deuren naar wens.
 • Diverse soorten dakbedekking o.a. sedum, gras, pannen of riet –
 • dakramen of dakkapel.
 • Eiken (Europees) Western red cedar Siberisch lariks
 • Lariks (Europees) Geïmpregneerd vuren
 • Weersbestendigheid en levensduur van de verschillende houtsoorten
 • Onbehandeld Behandeld (incl controle en onderhoud)
 • Eiken (Europees) +/- 50 jaar eeuwig
 • Western red cedar +/- 50 jaar eeuwig
 • Siberisch lariks +/- 50 jaar eeuwig
 • Lariks (Europees) +/- 40 jaar eeuwig
 • Geïmpregneerd vuren +/- 25 jaar +/- 50 jaar

Schipper Houtbouw levert uitsluitend topkwaliteit. Niet voor niets kregen wij al in 1997 het NEN-ISO 9002 certificaat uitgereikt voor al onze activiteiten: van productie tot montage en verkoop. De kwaliteitscontrole is bij elke fase nadrukkelijk aanwezig.

HOUTEN RECREATIEWONINGEN

Schipper Houtbouw levert diverse soorten recreatiewoningen. Bekijk eens een paar voorbeelden zoals het type Hoenderlootype Zwolle of het type Almere

BOUWVERGUNNING

Heeft u bouwplannen…? Houdt u er dan rekening mee dat in veel gevallen toestemming verleend dient te worden door de gemeente. U dient zich namelijk te houden aan bestaande weten regelgeving. Schipper kan voor u de aanvraag van de bouwvergunning verzorgen. Wij kunnen u adviseren en helpen wanneer er problemen ontstaan. Tevens verzorgen wij alle benodigde bouwtekeningen, constructieberekeningen en kadastrale gegevens. Wij werken altijd op basis van verlening van vergunning, u zit nergens aan vast. Dat is een geruststellende gedachte. U kunt u alvast verheugen op uw nieuwe woning.

recreatiewoning-apeldoorn-schipper-houtbouw recreatiewoning-delft-schipper-houtbouw recreatiewoning-hoenderloo-schipper-houtbouw recreatiewoning-leiden-schipper-houtbouw recreatiewoning-middelburg-schipper-houtbouw recreatiewoning-scheveningen-schipper-houtbouw recreatiewoning-zeist-schipper-houtbouw